5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A hagyományok szerint az új évet valamilyen szemes termésből, például lencséből készülő étellel kell kezdeni. Lencsekrémlevesünket most sörecettel, és földimogyoró olajjal ízesítjük, amitől egészen különlegesen finom lesz a lencseleves.
A sárgarépát, a zellert és a vöröshagymát kis darabokra aprítjuk, és elkezdjük dinsztelni a sütőrepce olajon. Közben hozzáadjuk a friss, reszelt gyömbért, és a fokhagymát is. Felöntjük annyi vízzel, ami két ujjnyival ellepi a zöldségeket, és puhára pároljuk.
A megfőtt lencséből tegyünk félre egy jó marékkal a díszítéshez, a többit a puhára főzött zöldségekhez adjuk, felöntjük a maradék vízzel, és forralunk rajta egyet.
Ha elkészült, egy turmixkehelybe öntjük, hozzáadjuk a sörecetet, és krémesre turmixoljuk.
Végül belekeverjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, de már nem forraljuk tovább.
Tálaláskor a maradék lencseszemekkel, tejszínnel, és földimogyoró olajjal tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.