5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tojásos reggelik egyik legfinomabb változata az omlett. Még finomabbá és táplálóbbá tehetjük az omlettet, ha a tojásos alapba lenmaglisztet keverünk, és egy finom salátával tálaljuk.
Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, és hozzáadjuk a sót és a lenmaglisztet.
Majd egy villával 1-2 percen át verjük a tojásokat addig, amíg az állaga habos nem lesz.
Egy kb. 20 cm átmérőjű bevonatos serpenyőbe először fél kanál sütő repceolajat öntjük, és olyan forróra hevítjük hogy a serpenyő és az olaj is forró legyen. Akkor a tojás keverék felét beleöntjük, majd vegyük vissza közepesre a hőmérsékletet. Ha nem sülne át egyenletesen a teteje, akkor egy fakanállal mozgassuk meg úgy, hogy a lágy rész a serpenyő aljára csorogjon. Ugyanezt ismételjük meg még egyszer.
Közben tegyük a körte gyümölcsecetet egy csipet borssal együtt egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a camelina olajat.
Egy kézi kis habverővel keverjük addig, amíg az ecet és az olaj egyneművé válik.
A spenótot az omlett tálalása előtt keverjük az öntethez, hogy ne essen össze.
Tapasztalataink szerint omlettet egy főre érdemes sütni, ezért két adagban sütjük ki az omlettet.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.