5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A legjobb dolog, ami a hagymával történhet, ha jól lepirítjuk, és egy mennyei lekvárt készítünk belőle. Lilahagymalekvár receptünkben most a különleges ízeket és aromákat az argán olajjal, és a körte balzsamecettel tökéletesítettük.
A lilahagymákat vékony szeletekre vágjuk. Másfél evőkanál repceolajon, valamint 50 ml vízen addig fonnyasszuk, amíg a víz elpárolog róla.
Majd hozzáadjuk a sót, borsot, a kakukkfüvet szárastól, a mézet, és az 1 evőkanál körte balzsamecetet. Pár percig együtt pároljuk. Akkor jó, ha a lekvár állaga szirupos.
Ha elkészült, kivesszük belőle a kakukkfű ágakat, végül belekeverjük az argánolajt, de ekkor már ne főzzük tovább.
A szűzpecsenyét vágjuk 2 cm vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk.
A megmaradt másfél evőkanál repceolajon mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
A hagymalekvár állaga nem hasonlít a klasszikus lekvárokéhoz. Darabos, lágy, szirupos réteg vonja körbe a hagymákat. A méztől lesz édes, lekvárszerű, a gyümölcsecet pedig savanykássá teszi. Bár lekvárnak nevezik, ízre, állagra leginkább az indiai chutney-hoz hasonlít. Húsok mellé amolyan mártásként használjuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.