5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Vaj helyett használj mákolajat a muffin tésztához. Szaftos és különösen aromás lesz tőle a kisült muffin. A mák ízével jól harmonizál az erdei gyümölcsös öntet. Érdemes kipróbálni!
2 tojás fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük habverővel.
2 tojás sárgáját és 2 egész tojást egy tálba ütünk.
Belekeverjük a 4 evőkanál mákolajat, a kefírt, a lisztet a sütőport, majd reszeljük bele a citrom héját.
A felvert tojásfehérjét óvatosan keverjük a tésztához.
A tésztát kivajazott, kilisztezett muffin formákba vagy tortaformákba öntjük.
A magozott gyümölcsöt a tetejére szórjuk.
Helyezzük a sütőbe kb. 25 percre 180 °C fokon.
Mielőtt a sütőből kivesszük a muffint, böködjük meg hústűvel vagy villával. Ha a tű könnyedén kijön a tésztából, akkor a muffin megsült, kivehetjük a sütőből.
Egy száraz serpenyőben karamellizáljunk 3 evőkanál cukrot.
Keverjük hozzá az erdei gyümölcsöt. Adjunk hozzá 2 kiskanál meggy balzsamecetet.
Tálaljuk a kész muffint az erdei gyümölcs öntettel és cukrozzuk meg ízlés szerint.
Használjuk az üres kefíres poharat a hozzávalók méréséhez.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.