5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az ünnepek elmaradhatatlan süteményei közé tartoznak a mákos desszertek. Ezt a mákos guba felfújtat mákolajos áfonyaszósszal ajánljuk, aminek az elkészítése gyerekjáték, íze pedig különlegesen finom.
A tejet felforraljuk 2-3 evőkanál mézzel, a vanília rúd kikapart belsejével, és a héjával. Majd hűtsük langyosra, és beleeszeljük a citrom és a narancs héját.
A tojásokat kettéválasszuk. A tojássárgákat belekeverjük a langyosra hűlt vaníliás tejbe.
A szikkadt kifliket karikázzuk fel, öntsük le a tejjel, és hagyjuk, hogy a kifli karikák felszívják a nedvességet. Majd szórjuk rá a máklisztet is, és keverjük össze.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és végül forgassuk bele óvatosan a mákos kiflibe.
A felfújt formákat a sütő repceolajjal kenjük ki, és töltsük meg a mákos-habos kiflivel. 180 fokos, előmelegített sütőben süssük 15 percig. Akkor jó, ha a teteje halványan megpirul, és felemelkedik.
Közben tegyünk 150 g mirelit áfonyát egy gyorsforralóba 1-2 kanál mézzel együtt, és lassú tűzön forraljuk szószos állagúra. Ha elkészült hűtsük le, és adjuk hozzá a mákolajat, az áfonyaecetet, és a maradék szemes áfonyát. Ezzel tálaljuk a felfújtat.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.