5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az édeskömény sok rostot tartalmaz, ezért méregtelenítő, tisztító hatású. Ezt a hatást fokozza a kész levesbe kevert máriatövis olaj, amitől még egészségesebb, krémesebb, finomabb lesz.
Az édesköményt megmossuk, a gumóját és a zsenge szárrészeit apró darabokra vágjuk. Kaporját félretesszük.
A burgonyát és a cukkinit meghámozzuk, és a vöröshagymával együtt felkockázzuk.
A zöldségeket feltesszük alaplében (vagy vízben) főni. Figyeljünk arra, hogy ne forrjon, hanem gyöngyözzön a főzőfolyadék. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, kb. 60 fokosra hűtjük, majd az ecettel és 3 kanál máriatövis olajjal együtt leturmixoljuk.
Az édeskömény kaporját finomra vágjuk, egy kanál máriatövis olajjal kikeverjük. Tálaláskor ezzel locsoljuk meg az elkészült levest.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.