5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Csokoládé, mogyoró, karamell: ezzel a trióval garantáltan mennyei lesz a desszert. Receptünkben egy profi segítségével mutatjuk be, hogyan készítsünk otthon éttermi minőségű tányérdesszertet.
Ez a recept kicsit edény igényes, de az ízek bőven kárpótolnak a mosogatásért. Először a csokihabot (mousse) készítsük el. Ehhez olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét, a pralinét és a reszelt tonkababot.
Egy másik lábasban forraljuk fel a 330 g tejszínt, a glükózszirupot (amit 100 g cukor 50 g víz mennyiségben felfőzött cukorsziruppal is helyettesíthetünk), valamint a zselatint.
A forró tejszínes masszát 3 részletben keverjük az olvadt csokihoz.
Amíg a massza szobahőmérsékletűre hűl, verjük kemény habbá a 285 g mennyiségű tejszínt, és két részletben keverjük a langyos csokikrémhez.
Készítsük el a piskótát. Az hozzávalókat és a 280 g mogyoróolajat keverőgéppel dolgozzuk össze, majd kivajazott, belisztezett tortaformában, 200 fokon süssük 10 percig, azután – anélkül hogy a sütő ajtaját kinyitnánk – csökkentsük a hőt 150 fokra, és folytassuk a sütést további 85 percig.
A Ganache-hoz való csokoládét is olvasszuk fel vízgőz felett, egy újabb edényben. Forraljuk fel a tejszínt, és öntsük az olvadt csokoládéra. Keverjük el vele.
Keverjük hozzá a kockára vágott vajat az 50 g mogyoróolajat, majd az egészet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni és tegyük nyomózsákba.
A torta díszítéséhez használjunk csokidekor fóliát (edény és konyha boltokban kapható). A fóliát kikenjük olvasztott csokival, ami aztán a kihűlés határán válik formázhatóvá, s ezután lehet teljesen megdermeszteni.
A karamell főzéshez, a tejszínen kívül, mindent tegyünk egy lábasba, és kezdjük forrósítani a cukrot. Amikor teljesen elolvadt és a színe aranybarnára vált, forraljuk fel a tejszínt és apránként öntsük hozzá a karamellizált cukorhoz.
8-10 Percig forraljuk a keveréket, hogy besűrűsödjön. Kihűlés után töltjük meg vele a desszertet, a következő módon: a piskótát vágjuk vékony szeletekre. Egy fém sütemény kiszúró forma oldalához hengerítsünk két szeletet, hogy kitöltsék a formát. Ebbe nyomjuk a csokimousst.
Amikor megdermedt karalábé vájóval szedjük ki a közepét és töltsük meg karamellel. Helyezzük rá a dekorfóliás csokilapot amit korábban egy kis és egy nagy kiszúróformával karikáztunk ki.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.