5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A csokoládé és a mogyoró házassága minden formában tökéletes. Parféban még intenzívebben átjön a mogyoró íz, ha mogyoróolajat adunk hozzá. Kitűnő nyári desszert a meleg napokra.
A habtejszínt felverjük, és a hűtőbe tesszük.
Egy fazékban vizet forralunk.
Ezután ráhelyezünk a fazékra egy fém edényt. Beletesszük a tojás sárgát, a cukrot és a tejet.
Gőz felett kézi habverővel 2-3 perc alatt habosra verjük. Levesszük a tűzről, beletesszük az 1 evőkanál körte balsamicót, a 8 evőkanál mogyoró olajat és a csokoládét, majd kézi habverővel óvatosan felhabosítjuk. Hűtőbe rakjuk, és hagyjuk kihűlni. Mélyhűtőbe téve gyorsabban kihűl (kb. 10 perc).
A hűtőből kivéve habverővel a masszához keverjük a felvert habtejszínt.
Végül a kész masszát formákba öntjük (őzgerinc, fagyistál, fagylalt készítő forma), majd mélyhűtőbe tesszük. Minimum 3 órát hagyjuk lehűteni, és csak utána tálaljuk. Díszítsük pirított piemonti mogyoróval!
Ha a formát Pödör mogyoróolajjal bekenjük, akkor a parfét hűtés után könnyebben ki tudjuk venni.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.