5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Egy különleges muffin-szendvicset fogunk elkészíteni, tökmagolajos majonézzel és mákolajjal.
Elkészítjük a tésztát, amelyhez langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy keverőtálba átszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, a vajat, 2 evőkanál mákot, és egy kis sóval gyönyörűen kidagasztjuk. Belisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, tálba tesszük, lefedjük, és hagyjuk (kb. 45 percig), hogy a duplájára keljen.
Hat egyenlő részre vágjuk, majd bucikat formázunk belőle. Ezután fél órát pihentetjük, meglapítjuk, és egy kevés vízzel megkenjük mindkét oldalát – ez nagyon fontos –, majd a maradék mákba forgatjuk, és forró serpenyőben kisütjük. Kb. 3 percig sütjük, megfordítjuk, hogy a másik oldala is megsüljön.
A kész bucikat kettévágjuk, megkenjük tökmagolajos majonézzel, és végül beletesszük a sajtot és sonkát.
Köretként tálaljunk mellé salátát, amelyet meglocsolunk mákolajjal, majd alaposan összeforgatunk. Ha a savasabb ízeket kedveljük, egy üres fűszertartó üvegbe tegyünk egy kevés sót, cseresznye gyümölcsecetet ízlés szerint, majd adjuk hozzá a mákolajat, és rázzuk össze. A kész dresszinget öntsük a salátára, majd alaposan forgassuk össze.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.