5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Télen is lehet remek salátákat készíteni, amikhez déligyümölcsöket is adhatunk. A narancsos, datolyás saláta nem csak finom, de egészséges, színpompás is, ráadásul gyorsan elkészíthető.
Először a dresszinget készítjük el! Áztassuk a shallot hagymát a fehérbor ecetbe 10 percig, majd adjuk hozzá a sót, borsot, és a pisztácia olajat.
Hámozzuk meg a narancsot, késsel vágjuk keresztbe, majd vágott oldalát helyezzük a vágódeszkára és fentről lefelé szeleteljünk félhold alakú darabokat belőle. A magozott datolyát hosszabb csíkokra vágjuk.
Tegyük egy tálba a zöld salátát, szórjuk rá a kockára vágott feta sajtot, a datolyát, a pirított és durvára vágott pisztáciát és a narancsot. Közvetlen tálalás előtt öntsük csak rá a saláta öntetet és keverjük össze.
A pisztáciát serpenyőben, olaj nélkül pirítsuk nagyjából 2-3 percig, amíg megérezzük a pisztácia illatát. Ekkor tegyük egy tálba. Amikor egy kicsit lehűlt, vágjuk durva darabokra.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.