5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A földimogyoró olajat keverjük az omega-3-ban gazdag lenmagolajjal. Ettől lesz egészséges és különleges ez a házi majonéz. Keverjük salátákba, vagy használjuk mártogatósként.
A hozzávalókat szobahőmérsékleten használjuk fel. A tojás sárgáját a sóval, a borssal, a mustárral, a porcukorral, a fokhagymával és a balzsamecettel egy magas falú edénybe öntjük és elkeverjük. Használjunk gépi habverőt.
Ezután a lenmagolajat és a földimogyoró-olajat egymást követően először csepegtetve, majd egyre többet hozzáöntve gépi habverővel hozzákeverjük, míg sűrű pép lesz belőle.
Az így elkészült majonéz aznap fogyasztható. A nyers tojás sárgáját helyettesíthetjük reszelt főtt tojás sárgájával is, így több napig hűtőben tárolva is fogyasztható.
Ajánljuk húsokhoz, halhoz, hasábburgonyához, de salátaöntetként is jól funkcionál.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.