5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Vendégeket vársz? Szeretnél valami különlegessel előrukkolni, de nincs sok időd a főzésre? A pácolt tőkehal oreganos pirítóssal nem csak egy gyorsan elkészíthető vendégváró falat, de álom finom is.
A tőkehalról felitatjuk a felesleges nedvességet, majd csíkokra vágjuk.
A sárgabarack gyümölcsecetet egy zárható kisebb üvegbe tesszük, hozzáadjuk a sót. Hagyjuk, hogy a sókristályok felolvadjanak.
Majd hozzáadunk 3 ek chia olajat, és a borsot. Lezárjuk az üveget, és alaposan összerázzuk, hogy a hozzávalók elegyedjenek.
A bagettet szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és aranybarnára pirítjuk. Ha elkészült átdörzsöljük fokhagymával.
Végül oreganoval elkevert, maradék chia olajjal vékonyan átkenjük őket.
Tálalás előtt a halra öntjük a pácot, és hagyjuk 10-15 percet állni. Ennyi idő alatt a halszeletek megfőnek, azaz elvesztik nyers állagukat, és fogyaszthatóvá vállnak.
Kizárólag nagyon friss (nem fagyasztott) halat használjunk ehhez a recepthez.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.