5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha el szeretnénk kápráztatni vacsora partnerünket, a lazaccal mindig sikert arathatunk. A visszamaradt zsiradékból pezsgő, gyömbér, rozmaring, tejszín hozzáadásával csábítóan finom szószt készíthetünk a lazac mellé. Az ünnepi fogást egy különleges spenót chips-sel koronázzuk meg.
A lebőrözött lazacok mindkét oldalát szőlőmag olajjal, sóval, borssal, finomra vágott, friss rozmaringgal és reszelt citromhéjjal bedörzsöljük. A serpenyőt felforrósítjuk, és a hal mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Félretesszük, melegen tartjuk.
Közben a serpenyőben maradt zsiradékban üvegesre pároljuk a finomra zúzott fokhagymát. Felöntjük pezsgővel, aminek az alkohol tartalmát elfőzzük. Hozzáadjuk a kapribogyót, a finomra reszelt gyömbért, és a csirke alaplevet. Addig főzzük, amíg a szósz a felére redukálódik. Legvégén felöntjük tejszínnel, és addig hagyjuk mérsékelt tűzön, amíg mártás állagot nem kapunk. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy tálban összekeverjük a spenótot az olívaolajjal úgy, hogy az olaj egyenletesen befedje a leveleket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk.
180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 perc múlva ropogóssá válnak a levelek.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.