5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Elegáns és különleges ízkombináció: krémes rizottó dióolajjal és a körteecet finom savasságával.
A sütő repceolajon megpirítjuk a salottahagymát, majd hozzáadjuk a rizottó rizst, és felöntjük fehérborral.
A forró alaplevet fokozatosan adagoljuk a rizshez, mindig csak annyit, amennyi éppen ellepi. Minden hozzáadás után megvárjuk, hogy az alaplé elpárologjon, és ezt a folyamatot körülbelül 5-6 alkalommal ismételjük, amíg a rizs eléri az al dente állagot. Ez a lassú, gondos főzés körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.
Amikor a rizs már majdnem elkészült, hozzáadjuk a gorgonzolát és ízlés szerint sóval igazítjuk az ízeket. A megfelelő al dente textúra elérése után bőséges mennyiségű vajjal és frissen reszelt parmezánnal tesszük tökéletessé a rizottó krémességét.
A tálaláskor a rizottót elegánsan elrendezzük a tányéron, és a tetejére helyezzük a karamellizált körteszeleteket, pirított diót. Végül a dióolajjal koronázzuk meg az ételt, hogy az ízek valóban kiteljesedjenek.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.