5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az olaszok kedvelt pestoja nem csak zöldfűszerekkel, hanem aromás salátafélékkel is elkészíthető. A rukkola egy enyhén borsos, intenzív ízű salátaféle, amiből pillanatok alatt készíthetünk ízletes pestot. A kész krémet tehetjük tésztára, de különleges ízt ad szendvicseinknek is.
A hántolt napraforgó magot egy üres, bevonatos serpenyőben addig pirítjuk, amíg érezhetővé válik az aromája, majd kihűtjük.
A rukkolát megmossuk, egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, végül finomra aprítjuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
Végül az összes hozzávalót egy aprítóba tesszük, és krémesre turmixoljuk.
A lenmagolajat helyettesíthetjük chia olajjal is, de elkészíthető hidegen sajtolt napraforgó- és lenmagolaj keverékével is.
A kész pestot tegyük sterilizált, tiszta üvegbe, tetejére öntsünk dió-, vagy napraforgó olajat, így hűtőben akár 2-3 hétig is eltartható.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.