5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A spanyol tortilla egy klasszikus tojásos reggeli, ami rostokban és szénhidrátokban is gazdag. Ez az étel nem más, mint egy főtt burgonyával, és egyéb zöldséges, vagy füstölt húsos hozzávalókból készülő tojáslepény. Tartalmas, laktató, és nagyon változatosan elkészíthető.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kipárologtatjuk belőle a gőzt és kihűtjük.
Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit felkockázzuk, a mirelit borsót kiengedjük, és 5-6 percen át pirítjuk őket a két kanál repce sütőolajon.
Majd hozzáadjuk a főtt burgonyákat is, sózzuk, borsozzuk, és végül felöntjük a 4 darab, lazán felvert petrezselymes tojással.
Pár percig sütjük, közben nem keverjük, nem piszkáljuk az ételt. Ha megsült az alja, akkor egy lapostányért vékonyan kiolajozunk, erre fordítjuk a tortillat és a tányér segítségével visszatesszük a serpenyőbe, hogy a másik oldalát is megsüssük.
Tálaláskor locsoljuk meg a hidegen sajtolt tökmagolajjal a tortillát.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.