5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Könnyű, előre elkészíthető hideg előétel a meleg napokra. Ez a spenótos, cottage cheese-el töltött hideg óriás kagylótészta saláta a paradicsomos salátaöntettől lesz tökéletes.
A megmosott spenótleveleket egy kanál sütő repceolajon megfonnyasztunk egy gerezd finomra reszelt fokhagymával együtt.
A kihűtött, és feldarabolt spenótot összekeverjük a cottage cheese-el. Sózzuk, borsozzuk.
A spenótos keverékkel megtöltjük a roppanósra főzött óriás kagylótésztákat, amikről előzetesen leitattuk a felesleges vizet.
Végül elkészítjük a vinaigrette-t: öntsük egy kis üvegbe az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá az olajokat és a sűrű paradicsomlevet. Zárjuk le az üveget, és alaposan rázzuk össze a dresszinget. Ezzel locsoljuk meg tálaláskor a töltött kagylótésztákat.
Készitsük el akár előételnek, vagy munkaebédnek előre ezt az ételt, és a vinaigrette-et csak tálaláskor öntsük rá. Az óriás kagylótésztákat sós, lobogó vízben roppanósra, azaz al dente főzzük meg. Ha elkészültek, hideg vízbe tesszük őket, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.