5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A quinoa szintén egy szuper egészséges és ráadásul gluténmentes, lassan felszívódó gabonaféleség. Receptünkben csirkés quinoa-val töltjük meg a gombafejeket, amiket sajttal sütünk be. Kiváló vendégváró, party falat.
A gombákról eltávolítjuk a szárát, bőrét leszedjük. Egy serpenyőben felhevítjük a repceolajat, és az előre sózott, borsozott gombát, kalapjával lefelé magas tűzön pirítjuk.
Egy közepes métertű edényben a karikázott újhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Beleöntjük a quinoa-t, tetejére helyezzük a négy vékony szeletre vágott csirkemellet, ráreszeljük a citromhéjat és felöntjük vízzel. Megvárjuk, míg felforr és onnantól számítva 12 percig gyöngyöző vízben főzzük. Miután elkészült, a csirkemelleket vágjuk vékony csíkokra, és keverjük vissza a quinoába.
Majd hozzáadjuk a zöldborsót és nagyjából 4-5 percig fedő alatt főzzük. Ha kész, 10-15 percet letakarva pihentetjük, majd hozzáöntjük a citromlevet, a fenyőmag olajat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a quinoa-s csirkével megtöltött gombafejeket, és sajtot reszelünk mindegyik tetejére.
10-15 percig 180 fokon sütjük, majd további 5 percig 200 fokon megpirítjuk a tetejüket.
A gombát nem érdemes csapvízzel lemosni, mert akkor megszívja magát nedvességgel. Tisztításnak javaslom a nedvesített papírtörlőt, vagy konyharuhát, amivel át tudjuk dörzsölni a gombafejeket.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.