5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A vörös húsok mellé, így a kacsacombhoz is remekül illik a káposztaköret. Receptünkben a párolt lilakáposztát ínyenc cseresznye balzsamecettel és dióolajjal tesszük az asztal fénypontjává.
A pecsenye kacsacombokat tisztítsuk meg, majd bőrös felüket irdaljuk be 3-4 helyen. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk meg.
A fűszerezett kacsacombokat tegyük sütőzacskóba, adjunk hozzá 100 ml zöldségalaplevet, és két kis gerezd fokhagymát. A zacskót zárjuk le, 2-3 helyen lyukasszuk ki a tetején, hogy a folyadék ne csorogjon ki, de a gőz el tudjon távozni, majd 180 fokos sütőben 60 percig süssük.
Ezt követően egy üres, bevonatos serpenyőben pirítsuk le a sült kacsacombokat a bőrös oldaluknál.
A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre.
A lilakáposztából vágjuk ki a torzsa részt, és ezen kívül kb 500 grammot vágjunk kisebb cikkekre, majd vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsünk fel két kanál repce sütőolajat, szedjük rá a hagymát és a káposztát, majd öntsük fel a vízzel. Sózzuk, és folyamatos kevergetés mellett pároljuk puhára.
Adjuk a káposztához az aszalt vörösáfonyát félidőben, ha szükséges további vizet öntsük alá, hogy ne égjen a serpenyő aljához.
Végül fűszerezzük az őrölt fűszerköménnyel, adjuk hozzá a nádcukrot, és a meggy balsamicot. További 3-4 percig pároljuk így.
Amikor a káposzta lehűlt kb. 50-60 fokra, akkor keverjük bele a dióolajat.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.