5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A karfiol népszerűsége napjainkban egyre elterjedtebb. Különféle módon sütik: egyben, steak formában, vagy rózsáira szedve. Mindenhogy jó, de chia maggal és egy szuper öntettel lesz csak igazán feledhetetlen élmény a sült karfiol.
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, felitatjuk róluk a vizet. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráhelyezzük a karfiolrózsákat, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőbe tesszük. 5 percenként átkeverjük. Amikor már láthatóan karamellizálódott a külsejük, és belül félig puhák, megszórjuk a chia maggal, és további 5 percig sütjük (kb. 25 perc összesen).
Egy fedeles üvegbe tesszük a sót és az ecetet. Megvárjuk, amíg a só feloldódik. Hozzáadjuk a mustárt, a mézet, a chia olajat, a cayenne borsot, és a finomra vágott petrezselymet. Alaposan összerázzuk, hogy a hozzávalók krémesen elegyedjenek.
A meleg karfiolra öntjük a vinaigrette-t, és azonnal tálaljuk.
Köretként is jó grillezett szárnyasok mellé, de magában is ehető.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.