5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Lágy és selymes karfiolkrémleves pirított királyrákkal, melyet a mogyoróolaj és a friss bazsalikom tesz igazán különlegessé.
A karfiolt, 4 gerezd fokhagymát és 4 szál kakukkfüvet helyezzük el egy edénybe, majd locsoljuk meg 3 evőkanál sütéshez való repceolajjal, és tegyük a sütőbe 180 fokra egy órára, hogy aranybarnára süljön.
Pirítsuk meg a királyrákokat 3 evőkanál sütéshez való repceolajon, adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát, 4 szál kakukkfüvet és 15 g vajat. Kicsit tovább pirítjuk, majd meglocsoljuk a saját levével.
Az aranybarnára sült karfiolokról szedjük le a kakukkfüvet, majd tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a sót és az alaplevet, és kb. 15 perc alatt főzzük készre. Ezután tegyük hozzá a 100 g vajat és az alma gyümölcsecetet, majd turmixoljuk krémesre.
Tálaláskor adagonként 3 db királyrákot helyezünk a levesre, meglocsoljuk 1 teáskanál mogyoróolajjal, és bazsalikommal díszítjük.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.