5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Parti falatok összeállításakor a gyorsaság mellett legyen szempont az egészség is! A sült zöldségek karamelles íze még finomabb, ha házi majonézbe mártogatjuk. Minél többféle zöldséget sütünk, annál egészségesebb és ízesebb lesz ez a snack.
Az olívaolajat egy tálban összekeverjük az őrölt pirospaprikával, fekete borssal és sóval.
A kétféle héjas, felvágott burgonyát, sárga-, és fehérrépát, meghámozott karalábét alaposan bedörzsöljük a fűszeres olajjal. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük az olajos zöldségeket, és 200 fokos, előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Félidőnél óvatosan átforgatjuk őket.
A tojások sárgáját villával összekeverjük. Lassan, cseppenként adagoljuk hozzá a chia olajat, miközben kézi habverővel folyamatosan keverjük. Amikor egy sűrű, krém állagú szószt kapunk, akkor keverjük hozzá a mustárt és a citromlevet, illetve sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt adjunk hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot és a snidlinget.
A zöldségek ne legyenek túlságosan olajosak, mert akkor nem lesz ropogós a külsejük. Valamint ne rakjuk túl szorosan és ne helyezzük egymásra őket.
Mindig semleges ízű olajat válasszunk, ha azt akarjuk, hogy a majonéznek ne legyen domináns íze. A nyers tojásból készült majonéz, aznap fogyasztható. Ha reszelt, főtt tojás sárgájából készítjük, akkor hűtőben tárolva pár napig még eláll.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.