5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha nem szeretünk a melegben sütögetni, akkor készítsük el a hűsítő, sütés nélküli epres sajttortánkat, amit felturbóztunk egészséges olajokkal.
Készítsük el a tortaalapot. 200 g zabkekszet törjünk össze, öntsünk hozzá 120 g jó minőségű olvasztott vajat, keverjük össze. Tegyük a masszát egy sütőformába, egyengessük el, majd tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez pürésítsünk le 300 g friss, megtisztított epret és kezdjük el felmelegíteni egy lábasban. 12 g lapzselatint áztassuk be hideg vízbe és miután felmelegedett az eper pürénk tegyük hozzá, majd keverjük el. Hagyjuk kicsit kihűlni.
Keverjünk össze 250 g mascarpone krémet 60 g porcukorral egy mixer segítségével, majd öntsünk bele 300 ml habtejszínt és habosítsuk fel az egészet. Mehet hozzá az 1 evőkanál Pödör bio mandulaolaj, 1 evőkanál lenmagolaj, 1 teáskanál cseresznye gyümölcsecet és apránként a lehűlt eper püré, amit már spatulával keverünk tovább.
Öntsük a krémünket a tortaalapra és tegyük a sütit 2-3 órára a hűtőbe. Ha megdermedt dekoráljuk friss eperrel és a fennmaradt tejszínhabbal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.