5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A csokitorta mindig megkoronázza az ünnepi asztalt. Ez a pisztáciás, keksz alapú torta pillanatok alatt összeállítható, utána csak hűteni kell tálalásig. Annyira finom, hogy alig lehet ellenállni neki.
A kekszet tegyük aprítógépbe.
Daráljuk morzsára.
A vajat olvasszuk meg.
A pörköletlen, natúr pisztáciát vágjuk apróra, keveset tegyünk félre a torta tetejére, a többit keverjük el a keksz morzsával.
Az olvasztott vajat keverjük el a darált keksz és pisztácia keverékével.
A masszát egy 18 cm kapcsos tortaforma aljára lapogatjuk, melyet előzőleg kibéleltünk sütőpapírral. Üvegpohár aljával könnyebben tudjuk egyenletesre nyomkodni a masszát.
Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, keverjük hozzá a pisztácia olajat.
Ha kihűlt keverjük hozzá a ricottát is.
A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a csokoládé krémbe.
A krémet tegyük a kekszes alapra a tortaformába és szórjuk meg a tetejét a maradék pisztáciával, majd hűtőben 2 órát dermesszük. A végén a kész tortát szórjuk meg a darált pisztáciával.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.