5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Tavasszal az egyik legjobb saláta alapanyag a spárga. A fehér spárgát spenóttal, főtt tojással és selymes mandulaolajas salátaöntettel tehetjük mennyeivé. Fogyasszuk vacsorára, vagy kisebb adagban előételként is kínálhatjuk.
A spárgát meghámozzuk, a fás végét levágjuk, és egy fél citrommal, cukorral és egy evőkanál sóval forrásban lévő vízbe tesszük. Lefedve, kis lángon 15-20 percig gyöngyözve főzzük, amíg puha, de még roppanós nem lesz. Kivesszük a főzőléből, és hűlni hagyjuk. A tojásokat kb. 8 percig főzzük. Leöntjük a vizet, hideg vízzel lehűtjük, megpucoljuk és félbevágjuk. A spenótot és a zsázsát leöblítjük, megtisztítjuk, és óvatosan megszárítjuk.
Öntsünk 1 evőkanál sárgabarack gyümölcsecetet egy csavaros üvegbe, majd adjunk hozzá 2 evőkanál vizet és fél evőkanál mézet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Öntsünk hozzá 1 evőkanál mandulaolajat.
Zárjuk le az üvegedény tetejét, és alaposan rázzuk fel a dresszinget.
A spárgát tányérokra helyezzük. A zsázsát a spenóttal és a dresszinggel összekeverjük, majd a tányérra tesszük. A főtt tojásokat a saláta tetejére helyezzük, és snidlinggel megszórva tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.