5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tökfőzelék egy megosztó étel. A tök viszonylagos semleges íze viszont lehetővé teszi, hogy változatosan fűszerezzük. Próbáld ki stájer tökmagolajjal, és egy egészen új ízvilág nyílik meg előtted.
A főzőtököt meghámozzuk, és félbe vágjuk.
Kivágjuk a magját (ha zsenge a tök, akkor nem szükséges).
Legyaluljuk.
A lereszelt vagy apróra vágott vöröshagymát a repce olajon üvegesre dinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát.
Majd beletesszük a legyalult tököt, a finomra vágott kaprot, és megsózzuk. Fedő alatt, saját levében, időnként megkeverve, lassú tűzön puhára pároljuk.
Miközben főzzük, reszelt fokhagymával (elhagyható) fűszerezzük, és birsalma ecettel gazdagítjuk.
Egy tálban a tejfölt simára keverjük a liszttel.
A tejfölt a puhára főtt tökhöz adjuk, és besűrítjük vele a főzeléket. Még egyet forraljunk rajta.
Tálaláskor tökmagolajjal díszitjük.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.