5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A baráti összejöveteleket, vagy akár a szilvesztert is feldobhatjuk ezzel a tökmaglisztes tojásos tortillaval, amit lazacos krémsajttal töltünk meg. Elkészítése roppant egyszerű, ám ízében és látványban mégis különleges party falat.
A lazacot 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe helyezzük egy sütőtálon, és 7-8 percig sütjük. Majd kihűtjük.
Egy tálban összetörjük a sült lazacot, és kikeverjük a natúr krémsajttal, 1-1 csipet sóval, borssal és a 2 ek máriatövis olajjal együtt.
A 4 tojást lazán felverjük egy nagy csipet sóval, majd belekeverjük a tökmaglisztet is.
Egy nagyobb serpenyőben először egy kanál sütő repceolajat hevítünk fel, és beleöntjük a massza felét. Lassú tűzön megsütjük. Majd ugyanezt megismételjük még egyszer. Így két vastagabb, palacsinta formájú lepényt kapunk.
A kihűlt lepényeket megkenjük a lazacos krémsajttal, és feltekerjük, mint a palacsintát.
Tálalás előtt 2 cm vastag szeletekre vágjuk, bambusz pálcával átszúrjuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.