5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az olasz pesto tökmagos változatát kend pirítósra. A tökmag és a tökmagolaj egy intenzív ízt ad a krémnek. Csatos üvegben, jól lezárva hetekig eláll a hűtőben. Remek gasztro ajándék is lehet.
Egy magas falú edénybe rakjuk a stájer tökmagot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, a parmezánt és a bazsalikomot, majd ráöntjük a tökmagolajat és az alma gyümölcsecetet.
Botmixer segítségével összeturmixoljuk. (ne túl krémesre)
Ha túl sűrű, tökmagolajjal tudjuk a sűrűségét változtatni. Kiváló sült húsokhoz, tésztákra. Ha nem használjuk fel azonnal a pestot, tegyük egy zárható fedelű üvegbe és a tetejére öntsünk annyi tökmagolajat, hogy lefedje. Így akár 2-3 hétig is tárolhatjuk a hűtőben.
A parmezánt helyettesíthetjük grana padanoval vagy pecorinóval.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.